Alt forladt

Sprog: Dansk
Udgivet: 31-10-2016
ISBN10: 8702228114
ISBN-13: 9788702228113

Iben har i tyve år været gift med den noget ældre, meget berømte og karismatiske skuespiller Svend-Erik Nørregaard. Ægteskabet har været intenst og dramatisk, men præget af store afsavn fra Ibens side.

Da Svend-Erik bliver dødeligt syg af kræft, flytter hun efter en midlertidig seperation tilbage i det fælles hjem for at pleje ham. I deres sidste timer sammen tænker hun tilbage på det liv, de har haft sammen, og på alt det, der ikke blev indfriet.

Alt forladt handler om mennesker, der er ensomme og har svært ved at være til stede i nuet, og som tror, at det, de længes efter, findes uden for dem selv.

Liselotte Wiemer, Weekendavisen, skriver:

»Svend-Erik Nørregaard, dette århundredes største danske skuespiller, druknede for et kvarter siden i sit eget slim.« Det er en sætning som denne, der gør hele forskellen i Helle Højlands roman mellem melodramaet og den håndholdte råstyring. Banen er kridtet op allerede her på side 7, og de næste godt tohundrede sider spiller vi uafbrudt frem og tilbage mellem soap og slim – ydre totalglamour på den ene side, totalt afpillet virkelighed på den anden. Kunstnerliv og fri kærlighed med øjeblikkeligt tilbageslag i død, forbandelse og elendighed. Helle Højland (født 1966), der tidligere har udgivet ungdomsbøger, vælger ikke de små brøds opslag i sin første voksenroman. Og selv om den gamle funktionalistsætning less is more, indimellem strejfer tanken, er Alt forladt en både uforsigtig og overbevisende debut. Store følelser, store temaer, store fald. Lidt for mange virkemidler på én gang; men godt holdt sammen og flot trykket igennem! Helle Højlands roman sætter spor i mange retninger. Og er på den måde en stærk debut.

Et dramatisk ægteskab

Man skal ikke lade sig forskrække af, at historien begynder ved et dødsleje. Alt forladt handler i høj grad om livet. Og den debuterende romanforfatter Helle Højland får proppet ikke så lidt drama, passion, erotik, lykke og ulykke ind i historien om et ægteskab. Iben bliver bedt om at passe sin døende mand hjemme og begynder at se tilbage på tyve år sammen med den noget ældre, berømte og karismatiske skuespiller, Svend-Erik Nørregaard. Et liv med stil, store armbevægelser, skøn sex, cognac efter teatret og to dejlige døtre. Når det vel at mærke svingede. Men også et liv med en notorisk utro mand, en vrangvillig datter og lig i familielasten. Da Iben genoptager karrieren og bliver redaktør for en underlig, men yderst lovende ung forfatter, udvikler de et rørende forhold, som får dramatiske konsekvenser … på overraskende måde. Fortællingen veksler fint mellem mange tilbageblik og er skrevet i en både rap, realistisk og melankolsk tone. I den grad en medrivende nutidshistorie om et kvindeliv.

* * * * i ALT for damerne.Fil størrelse: 481 KB

Alt Forladt – DR2. 352 likes · 2 talking about this. ALT FORLADT – De to Urban Explorers Elhøj & Kirckhoff opsøger forladte steder, og dokumenterer dem. Et sted i Dyrehaven ligger et glemt og forladt militært fort, som ingen har været inde i over 40 år. Myterne fortæller, at fortet er fyldt med gamle militære. 12/29/2016 · Den ‘gamle’ Scala-bygning er nu revet ned, men før den blev det, nåede de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff at udforske stedet og. 1,027 Followers, 1,403 Following, 169 Posts – See Instagram photos and videos from Ubeboet ø (@alt_forladt) Jan Elhøj & Morten Kirckhoff har i 10 år rejst i mange dele af verden i søgen efter forladte steder. Deres billeder er resultatet af mange timers research, Projektbeskrivelse af Astrid Gjesing. Idé. Jorden bærer dit aftryk er bærende idé og titel for installationen, der udfolder sig på flere områder.

Attention music fans. Microsoft Store will stop selling music on 31 December. Download your tracks and read our FAQ for more info. This site uses cookies for analytics, personalized content and ads. By continuing to browse this site, you agree to this use. Alt forladt En række spændende forfattere debuterer i foråret 2003.

Een af dem er Helle Højland, der debuterer som voksenforfatter med den fint anmeldte roman. Lyrics for Alt Forladt by Peter Sommer. vi ku køre over odden ku køre nedenom og hjem til roen eller støjen alt forladt du rejser.

Alt forladt

Leave a Reply