Danmark i krig (Studier i global politik og sikkerhed, nr. 5)

Sprog: Dansk
Sideantal: 264
Udgivet: 18-04-2013
ISBN10: 8757430497
ISBN-13: 9788757430493
Forlag: DJØF

Danske militære styrker har været engageret mange steder de seneste år – ofte i egentlige kamphandlinger. På trods af menneskelige og økonomiske omkostninger er brug af væbnet magt blevet en almindelig del af Danmarks aktive udenrigspolitik i en sådan grad, at udenrigspolitikken i dag kan beskrives som militær aktivisme.

Denne bog giver en række bud på, hvordan vi politologisk kan forstå et Danmark der ofte er i krig, og undersøger den nye sammenhæng mellem krig og politik i Danmark. Derigennem diskuterer bogen mange af de strategiske, demokratiske og politiske udfordringer, der følger med den militære aktivisme.

IndholdsoversigtForordBogens forfattereIndledning. Demokrati, politik og strategi i den militære aktivismeKapitel 1. Danmarks militære aktivismeKapitel 2. Hvad er strategi?Kapitel 3. Demokratiet og krigen: danske civil-militære relationer i krigKapitel 4. Forsvarskommissioner og krigKapitel 5. Jura som strategi og Danmark i krigKapitel 6. Dansk militær innovation i koalitionskrigKapitel 7. Hvorfor er danskerne så krigsglade og tolerante over for tab?Kapitel 8. Pirater: forsvaret, aktivisme og global ordenshåndhævelseKapitel 9. Nederlagets ulidelige lethedKonklusion. Danmark i krig?

Læs om Danmark i krig (Studier i global politik og sikkerhed, nr. 5) – demokrati, politik og strategi i den militære aktivisme.

Udgivet af DJØF. Bogens ISBN er.

Læs om Uendelig krig? (Studier i global politik og sikkerhed, nr. 10) – Danmark, samtænkning og stabilisering af globale konflikter. Udgivet af DJØF. Bogens ISBN. Publications 2013. 2013 Andersen, RS. Danmark i krig: Demokrati, politik og strategi i den militære aktivisme.. Studier i global politik og sikkerhed, nr. 5.. og undersøger den nye sammenhæng mellem krig og politik i Danmark.. Bogen er udkommet som en del af serien ‘Studier i global politik og sikkerhed’.. Danmark i krig: Demokrati, politik og strategi i den militære aktivisme. Studier i Global Politik og Sikkerhed. Sideantal. Kapitel 5.

Jura som strategi og. 1 studier i global politik og sikkerhed uendelig krig? danmark, samtÆnkning og stabilisering af globale konflikter henrik Ø. breitenbauch jurist- og. Global navigation. Study at UCPH.. nr. 3, s. 317-336., http. ‘ Bourdieu, International Relations and European Security ‘ Theory and Society , vol 41, no. 5,. 5 indhold bidragydere redaktøren:. studier i global politik og sikkerhed nedrustning i et folkeretligt. fÅr og vogtere 2 den kolde krig i danmark 1945-1991. Uendelig krig: Danmark, samtænkning og stabilisering af globale konflikter. Studier i global politik og sikkerhed. Sideantal. Kapitel 5. M/S Slotsholmen for. Vibeke Schou Tjalve er ekspert i de ideologiske og religiøse rødder bag amerikanske politik, sikkerhed og.

for global orden og. Danmark er igen i krig – og.

Danmark i krig (Studier i global politik og sikkerhed, nr. 5)

Leave a Reply