Det er nødvendigt at sejle

Sprog: Dansk
Sideantal: 320
Udgivet: 08-06-2013
ISBN10: 8770810451
ISBN-13: 9788770810456
Forlag: Forlaget Saxo

Det har gennem generationer været populært at elske at hade rutesejladsen mellem Bornholm og omverden. Det er især kommet til udtryk gennem læserbreve i bornholmske aviser, hvor påstande og klager er føget gennem luften.

Det er nødvendigt at sejle – Bornholms livline til resten af verden er en krønike om sejladsen over Østersøen. Lige fra de første dampere, over ”de hvide skibe” og til nutidens katamaranfærger. En sejlads, der har været opretholdt af dygtige og modige søfolk, og frygtløse investorer. Forfatteren Palle Bruus Jensen har gennem 2½ år gravet dybt i arkiverne, og denne bog er derfor blevet den første, samlede beretning om sejladsen over Østersøen.

Bogen er et rigt illustreret pragtværk, fyldt med autentiske, spændende beretninger om dramaer på havet gennem næsten 150 år – dramaer, som er gået forud for den rolige og trygge sejlads, som i dag blandt andet foregår med en fart på 40 sømil i timen. Der er tale om dramaer, som ikke har fundet plads i de officielle historiebøger, men som ikke desto mindre er historiske kendsgerninger i fortællingen om Bornholms forbindelse med omverdenen.

Forfatteren Palle Bruus Jensen har selv kaldt bogens indhold for en rejse og en oplevelse i tid og historie. Det er en rigtig karakteristik af dette stykke Danmarkshistorie.

(Pompejus år 56 f.Kr. – latin) ‘Det er nødvendigt at sejle, ikke at leve’ Pompejus udtalte disse ord i en alvorlig situation; Hvis ikke man nåede frem til Rom, med. ‘Det er nødvendigt at sejle, ikke at leve’, oversatte hun og Bror Blixen til: ‘Det er nødvendigt at have en farm, det er ikke nødvendigt at leve.’ Køb ‘Det er nødvendigt at sejle’ bog nu. Bogen ‘Det er nødvendigt at sejle’ er skrevet af Palle Bruus Jensen. Det har. Min mand og partner befinder sig i Bermuda-trekanten på vej mod Bermuda fra Caribien i det store Atlantiske Ocean. Det er nødvendigt at sejle, ikke Læs om Det er nødvendigt at sejle – Bornholms livline til resten af verden. Udgivet af Forlaget Saxo. Bogen fås også som eller E-bog. Bogens ISBN er 9788770810456. navigare necesse est, vivere non est necesse, (lat. ‘det er nødvendigt at sejle, ikke at leve’), med disse ord gav Pompejus i 56 f.Kr. ordre til at trodse vejret og. Det har gennem generationer været populært at elske at hade rutesejladsen mellem Bornholm og omverden. Det er især kommet til udtryk gennem læserbreve i. Det er især kommet til udtryk gennem læserbreve i bornholmske aviser, hvor påstande og klager er føget gennem luften.   Det er nødvendigt at sejle. Det har gennem generationer været populært at elske at hade rutesejladsen mellem Bornholm og omverden. Det er især kommet til udtryk gennem læserbreve i. Navigare necesse est, vivere non est necesse. Latin for: “Det er nødvendigt at sejle, ikke at leve”. Ifølge Plutarch udtalt af den romerske general og konsul.

Det er nødvendigt at sejle

Leave a Reply