Det gamle bad og havet

Sprog: Dansk
Sideantal: 141
Udgivet: 14-08-2015
ISBN10: 8792894909
ISBN-13: 9788792894908
Forlag: Strandberg Publishing

Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet på en af Øresunds smukkeste og ældste badeanstalter, Charlottenlund Søbad. Med sine 30.000 årlige besøgende er søbadet blevet en institution i reservatet nord for København – hvor ikke mindst den stigende interesse for vinterbadning er med til at øge stedets popularitet. Det lokalhistoriske perspektiv bliver af bestsellerforfatter Pernille Stensgaard sat ind i en større kulturhistorisk sammenhæng, når hun går bagom søbadet og ikke mindst danskernes bade- og svømmevaner. Et koldt gys!

Bogen indeholder 6 veloplagte kapitler, hvor journalist Pernille Stensgaard med en præcis og skarp kant tager læserne med på en kulturhistorisk rejse fra Charlottenlund Søbads grundlæggelse i 1890’erne over lukningen i 1982 og til søbadets genopbygning i 1985. Pernille Stensgaard portrætterer særligt den nye badeanstalts udvikling, der i mange år har været præget af kult, kø, optur og ventelister. Historien om badelivet folder sig ud omkring alle årstider, men særlig fokus har vinterbadningen, der har opnået stor popularitet.

Det gamle bad og havet er også skrevet med et bredt kulturhistorisk penselstrøg. Badeanstalter langs kystbyerne var i starten et rystende moderne påfund, der blev bygget for at holde kvinder og mænd på afstand af hinanden, og det nye badeliv førte blandt andet spørgsmål om nøgenhed med sig. Først badede vi, senere begyndte vi også at svømme. Her fører den bredere kulturhistorie igen til Charlottenlund Søbad, hvor svømningens og livredningens historie i Danmark udfolder sig omkring idrætspioneren Holger Nielsen, der netop slog sine folder på Charlottenlund Søbad.

‘Det gamle bad og havet’ er et veloplagt portræt af Charlottenlund Søbad og de badende gennem hundrede år.

Søbadet er blevet en institution nord for. Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet på en af Øresunds smukkeste og ældste badeanstalter. Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet på en af Øresunds smukkeste og ældste badeanstalter. Det gamle bad og havet, udkommer her den 14. august. På cykeltur fra København til Charlottenlund Søbad. Du kan også nyde en dag på “en grøn oase på bølgen. Find de bedste bogpriser og alle anmeldelser af Det gamle bad og havet af Pernille Stensgaard – bogen har fået vurderingen 65 ud af 100 Køb ‘Det gamle bad og havet’ bog nu. Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet p&#229. Gamle mænd og havet.. Ligeledes kunne man se mindre flokke af jagende delfiner og det overordnede indtryk var af et hav fuld af liv og kraft. Det har ligget der i mere end hundrede år, Charlottenlund Søbad, og det har aldrig været mere populært end i dag.

3.500 personer har egen nøgle til den. – Historier fra Charlottenlund Sobad. Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Sobad giver et sjældent indblik i badelivet pa en af Oresunds. Det gamle bad og havet – historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet på en af Øresunds smukkeste og ældste badeanstalter, Charlotte

Det gamle bad og havet

Leave a Reply