En herregårdshistorie

Sprog: Dansk
Sideantal: 114
Udgivet: 09-06-2014
ISBN10: 8779793649
ISBN-13: 9788779793644

Da den unge student Gunnar Hede opdager, at hans fædrenehjem, en gammel herregård, er ved at gå fallit, opgiver han sit studium og går på landevejen som kræmmer for at tjene til at redde den. Men da en flok geder, han har købt, alle som én dør i en snestorm på vej til det marked, hvor de skal sælges, mister han forstanden og flakker forvildet om. Inden det sker har han dog mødt den anden hovedperson i bogen, gøglerdatteren Ingrid med stjerneøjnene, og de to mødes og skilles flere gange i romanens forløb under eventyrlige omstændigheder.

Deres skæbner synes forbundne, og en spirende, men ubevidst kærlighed bliver til sidst redningen for dem begge.

Fil størrelse: 312 KB

Nordjyllands Kystmuseum arbejder især med forandring, variation og kontinuitet i menneskers livsvilkår både på land og til vands både hvad angår den. Udstillinger. Gammel Estrup – Herregårdsmuseet viser livet for både herskab og tjenestefolk fra Renæssancen til begyndelsen af 1900-tallet. Morten – eller ‘Morten Bisp’ som han også kaldes er vort hjemlige navn på den hellige Sankt Martin af Tours. Mortens helgendag er den 11. november, hvorfor aftenen. I 1755 og 1758 hang der på den østre væg i søndre korsfløj et maleri af en præst og hans fire hustruer, ti sønner og ti døtre samt to børn i svøb. Juletræets historie. Juletræet har en kort historie i Danmark. Det er et relativt ungt fænomen i den danske jul, i hvert fald hvis man sammenligner med andre af.

Det var svært for hende at finde en form for de digte eller fortællinger, som trængte sig på for at ville ud til folk. I tidsskriftet ‘Dagny’ offentliggjorde hun. Karen Blixen boede fra den 14. januar 1914 til den 14. juli 1931 i Britisk Østafrika, hvor hun ejede og drev en kaffeplantage. Parret Karen og Bror von Blixen. Hvad er en herregård? Som det fremgår af svaret på spørgsmålet ‘hvad er en herregård?’ andetsteds på Dansk Center for Herregårdsforsknings hjemmeside, er. Karen Christence Dinesen wurde als zweite und mittlere Tochter in eine Unitarier-Familie hineingeboren, die seit 1879, als das Gut gekauft wurde, in Rungstedlund nahe.

En herregårdshistorie

Leave a Reply