Esben ved skillevejen (Esben bøgerne)

Udgivet: 28-11-2016

Det er efterår 1944. Danmark har i mere end fire år været besat af tyskerne, og ude i verden raser krigen værre end nogensinde. Også i den lille landsby, hvor Esben bor, føles dens virkninger stadig tydeligere. Esben vil helst ikke høre for meget om krigen, men det viser sig umuligt at blive fri, og en dag kort før jul oplever han på det nærmeste hold noget, der gør et uafrysteligt indtryk på ham … De fire inde fra marken nåede frem til lastbilens bagende. De bar en presenning mellem sig og begyndte at svinge den rytmisk frem og tilbage, mens de talte: eins-zwei-drei-vier-fünf! Så slap de, og byrden fløj i en bue op på ladet og landede med en skramlende lyd. Den døde pilot rullede ud af sin indpakning. Trods afstande forekom det Esben, at han så et ansigt indsmurt i blod og en stivnet arm, der pegede mod himlen. Han kneb øjnene i og troede, han skulle besvime.

Knud Erik Pedersen modtog i 1985 Kulturministerens børnebogspris for de første tre bøger om Esben.

Fil størrelse: 766 KB

Køb Esben ved skillevejen.

Det er efterår 1944. Danmark har i mere end fire år været besat af tyskerne, og ude i verden raser. Læs om Esben ved skillevejen (Esben bøgerne). E-bogens ISBN er 9788702230086, køb den her Læs om lydbogen Esben ved skillevejen. Læst af forfatteren.

eller køb den hos Liveboox. Lydbogens ISBN er 9788702053760 Fra asken. af Knud Erik Pedersen. En lille nordjysk landsby og dens beboere skildres gennem drengen Esben, der oplever overgangen mellem barndom og pubertet i tiden. Lystgården. I fjederhammen. Sommerblusset.

Alle bøgerne er udgivet hos Gyldendal, fra 1977 til 1999.. Esben ved skillevejen. Af Knud Erik Pedersen (f. Det har altid været en berigende oplevelse at læse Esben-bøgerne. Den sjette i rækken er ingen undtagelse..

Esben ved skillevejen. Tilføj til ønskeliste Køb og læs gratis uddrag på alle e-bøger fra Esben-bøgerne. Læs dine e-bøger i vores applikationer til iOS og Android eller send dem til din Kindle. Hvis ikke. Esben-bøgerne. Find butik. Bøger Se alle bøger i Esben-bøgerne. Bibliotek. Dit bibliotek indeholder alle bøger, både almindelige og digitale, du har købt på Liveboox. Esben ved skillevejen.. Den har Esben lyst til at få fat i. Men han ved,.

Serietitel: Esben-bøgerne. Forlag: Gyldendal. Udgivelse:.

Esben ved skillevejen (Esben bøgerne)