Et spind af sorte tanker

Sprog: Dansk
Sideantal: 159
Udgivet: 01-11-2009
ISBN10: 8770907447
ISBN-13: 9788770907446

”Jeg følte, jeg stod i midten og blev presset af ting fra alle sider. Det gjorde mig mindre… og mindre værd. Hver morgen inden jeg gik i skole, tog jeg en ordentlig grædetur, og så var det på med makeuppen og facaden. ””Det irriterede mig, når mine venner forsøgte at muntre mig op, og jeg havde også mange skænderier med min mor. Du laver ikke noget, sagde hun tit og blev sur og vred på mig. Fuck dig! sagde jeg bare og lukkede mig inde på mit værelse.”Sådan beskriver henholdsvis Christine og Martin deres symptomer på depression. De er blandt de 12 unge, der optræder i Per Straarup Søndergaards nye interviewbog ”Et spind af sorte tanker”. Tidligere blev depression betragtet som en sygdom, der primært ramte midaldrende og ældre mennesker. De senere år er der kommet mere fokus på unges depressioner. Og med god grund. Ifølge udenlandske undersøgelser vil to-fem procent få lidelsen i løbet af deres ungdomstid. Det er forskelligt fra ung til ung, hvad der er de mest fremtrædende symptomer. Hos nogle er det vrede og irritation, mens det hos andre er nedtrykthed og tristhed eller bekymring og ængstelighed. Fælles for bogens unge er en følelse af, at depressionen sætter usynlige vægge op. De bliver hægtet af i skolen og isoleret i forhold til deres venner.En depression rammer ikke kun den enkelte, men påvirker også familie, kæreste og det øvrige netværk. Det tema indgår i flere interview. I bogens tre sidste kapitler sættes der fokus på depression i kombination med mani. Det der kaldes bipolar lidelse. De personlige beretninger sættes i perspektiv af interview med fagfolk, der arbejder professionelt med unge og depression. I disse er der fokus på årsager, behandling, de pårørendes situation, forebyggelse og unges vilkår i det moderne samfund.Fil størrelse: 2579 KB

‘Et spind af sorte tanker’ er en fagbog om unge og depression. De personlige beretninger sættes i perspektiv af interviews med fagfolk. ”Jeg følte, jeg stod i midten og blev presset af ting fra alle sider. Det gjorde mig mindre… og mindre værd. Hver morgen inden jeg gik i skole, tog jeg en. Buy Et spind af sorte tanker (in Danish) by Per Straarup Søndergaard (ISBN: 9788770902212) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on. Læs om Et spind af sorte tanker – om unge og depression. Udgivet af Turbine Forlaget. Bogens ISBN er 9788770902212, køb den her Forfatter: Per Straarup Søndergaard, Titel: Et spind af sorte tanker, Pris: 249,00 kr., Kategori: Bøger, Format: Indbundet Læs om Et spind af sorte tanker i kategorien Oprettet fra inventtable med ISBN nr. 9788770907446 fra forlaget Turbine. ”Jeg følte, jeg stod i midten og blev. Køb Et spind af sorte tanker – E-bog her. Et spind af sorte tanker – E-bog af Per Straarup Søndergaard. Stort online udvalg af bøger, CD’er & DVD’er. Vi er e-mærket. ‘Et spind af sorte tanker’ er en bog, der er svær at slippe, når man først er gået i gang med at læse, og den sætter sig dybe spor i bevidstheden. Christinas historie ’Et spind af sorte tanker’ beskriver blandt andre Christinas historie. Christina rammes allerede af en depression, da hun er elev i syvende. Et spind af sorte tanker – om unge og depression af Per Straarup Søndergaard.

Medlemsrabat 49,95 kr. Indtast rabatkoden “medlem”, når du går til kassen.

Et spind af sorte tanker

Leave a Reply