Forbrydelse og straf

Sprog: Dansk
Sideantal: 618
Udgivet: 05-12-2014
ISBN10: 8793240228
ISBN-13: 9788793240223

Den fattige student Rodion Raskolnikov besættes af ideen om at komme ud af sin og familiens fortvivlede situation ved at myrde en gammel, uhæderlig og grådig pantelånerske og bemægtige sig hendes gemte formue, så han kan fuldende studierne og virke til gavn for samfundet. Han er påvirket af de herskende nihilistiske teorier, hvor store ånder og stærke karakterer som han selv ikke er underlagt gængs lov og moral, når det gælder om at fremme ideale mål. Mordet forløber dog ikke helt som planlagt, og hans opfattelse af sig selv som et nihilistisk overmenneske krakelerer i tiden efter mordet.

Efterforskningen af mordet er trods kendskabet til morderen spændende som en krimi, og forhøret af Raskolnikov er en psykologisk thriller med en blændende dialog mellem forhørsleder og mistænkte. I modsætning til den almindelige kriminalroman drejer det sig mindre om, hvem og hvordan det blev gjort, men i højere grad om, hvorfor han gjorde det. Raskolnikov selv når gennem sine moralske anfægtelser og forhørene til en stadig dybere erkendelse af det egentlige motiv bag drabet.

En oversigt over personerne i romanen kan downloades her.

Forbrydelse og straf er Dostojevskijs mest populære roman og hører til blandt verdenslitteraturens største værker. Det er den første af hans store romaner, hvor det fuldt ud lykkes at fremstille karakterer, der på troværdig vis repræsenterer forskellige ideologier. Der er dybdeborende psykologiske portrætter, der viser menneskets sammensatte væsen på godt og ondt og hans gennemgående tema med afstandtagen til nihilistiske holdninger, men med betoning af skyld, ansvar og medfølelse fremtræder her klart. Stilen er kendetegnet ved karakterskildringer gennem en mangestemmig, ofte højspændt dialog med en dramatisk, fængslende handling.

Dostojevskij er den eneste digter, jeg har lært noget af. Han er den vældigste af de russiske giganter. – Knut Hamsun

Fil størrelse: 3999 KB

Jeg holder meget af forfatteren, Leif Davidsen’s bøger. Så da jeg for nogen tid siden hørte, at F. M.

Dostojevskij’s bog, Forbrydelse og straf efter hans mening STRAF11:Anmeldte forbrydelser efter område og overtrædelsesart. Vælg via kort. Vælg: Udvælg via søgning: Information Syrisk ægtepar tæskede deres datter og tvang hende til at gifte sig: Nu har de fået deres straf I konditoriet Café Bonnich kan du bestille gåsebryst, medaljer, napoleonskager, kaffe og varm kakao med flødeskum. Du kan indtage herlighederne i serveringslokalet. Opskrift på hjemmelavede vaniljekranse i Den Gamle By. Bageren sælger kager og brød efter originale opskrifter fra før år 1900 Denne gang har Third Ear en rigtig kærlighedshistorie til dig. Den starter på facebook og fortsætter langt ud i det virkelige liv. Den er fyldt med uforudsigelige. Straffeloven eller den borgerlige straffelov er en dansk lov, som indeholder en almindelig og en særlig del. Den almindelige del indeholder de almindelige. Justitsministeriets lov nr. 126 af 15/4 1930, jf. lovbekendtgørelse nr. 977 af 9/8 2017. Der er kun henvist til ændringslove med ikrafttræden fra og med 1/1 2015. skal aflægge ed på sin uskyld – ofte ved faderskabssager.

Eragte.afsige kendelse Erindre.’indvende’ Excipere.’gøre.

Forbrydelse og straf

Leave a Reply