Forhør

Sprog: Dansk
Sideantal: 612
Udgivet: 08-10-2007
ISBN10: 8770550735
ISBN-13: 9788770550734
Forlag: People´sPress

Efter Anden Verdenskrigs afslutning ønskede den britiske statsleder Winston Churchill, at de tilfangetagne nazi-ledere blev henrettet, så snart deres identitet var fastslået – uden rettergang. Ironisk nok var det Sovjetunionen og tyrannen Stalin, som insisterede på en juridisk proces frem for hurtige løsninger – og USA, der sikrede, at retsopgøret efter krigen ikke endte som en skueproces. Den anerkendte historiker Richard Overy fortæller i Forhør denne dramatiske historie om baggrunden for den berømte Nürnberg-proces.

Inden sejrherrerne blev enige om krigens retlige efterspil – inden Nürnberg-processens anklager var formuleret og sagerne prøvet – sad en række prominente nazister midlertidigt fængslet. Richard Overy baserer sin bog på de forhør, som blev gennemført i disse første måneder efter Det tredje Riges kollaps. Forhør, som hidtil har været ukendte i offentligheden, og som tegner et billede af en yderst broget forbryderbande. De kolde og de elskværdige – nogle ynkelige, andre angrende. Fra Hitlers førstemand, Herman Göring, som påtog sig det fulde ansvar uden at fortryde noget, over Hitlers chefarkitekt, Albert Speer, som charmerede sine vogtere, til håndlangeren Rudolf Hess, som forsøgte at simulere et hukommelsestab.

Forhør rummer en lang række opsigtsvækkende historiske portrætter af de mænd, som beklædte topposterne i det 20. århundredes mest brutale regime. Og samtidig er bogen aktuel for sin samtid, da den er lagt an som et nødvendigt historisk eksempel for enhver diskussion om retsprincipper og international lov. Hvad er en krigsforbryder? Hvem straffer og hvordan?

Forhør er en form for udspørgen eller interview som udføres af myndigheder for at frembringe information. I Danmark er et grundlovsforhør et møde ved en domstol. Kommissionen har valgt at anvende titlerne fra den periode, som er genstand for kommissionenes undersøgelse. Alle møder afholdes på adressen Fremtidsvej 1, 2860. Attention music fans. Microsoft Store will stop selling music on 31 December. Download your tracks and read our FAQ for more info. * Renten er flytende og fastsettes individuelt. For ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års løpetid, nominell rente 9,50 % og 0 kr i etablerings-/termingebyr. Forhør; Tibetkommissionen Tibetkommissionen har til formål:. 3/2/2015 · Skip navigation Sign in. Search Læs om Forhør – det tredje riges elite taler ud. Udgivet af People´sPress. Bogens ISBN er 9788770550734, køb den her 9/24/2012 · Piger i trøjen 2 (1976) – Forhør Dansk Filmskat. Loading. Piger i trøjen 2 (1976) – Selvforsvar – Duration: 1:37. Dansk Filmskat 13,273 views. 1:37. forhør oversettelse i ordboken norsk bokmål – engelsk på Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.

Forhør

Leave a Reply