Græsk kunst

Sprog: Dansk
Sideantal: 329
Udgivet: 01-01-2003
ISBN10: 8761615137
ISBN-13: 9788761615138
Forlag: Systime

Græsk Kunst er først og fremmest en billedbog, der med sine ca. 350 illustrationer viser et stort udvalg af skulptur, arkitektur, vaser, kunsthåndværk, mønter m.v. fra den græske kunst. Kunsten opfattes her som en integreret del af den græske kultur, derfor inddrager bogen ligeledes en tekstdel om begivenheds- og kulturhistorie for at forklare og uddybe udviklingen i kunsten. Bogen indeholder ligeledes et perspektiverende afsnit om kunstens efterliv. Et afsnit der fremhæver en række karakteristiske værker fra de forskellige perioder, et afsnit om teknik samt et afsnit om den klassiske arkæologis historie. Endelig gennemgår bogen et afsnit med forslag til fremgangsmåde ved analyse af værkerne, en oversigt over de olympiske guder, en række grundplaner og bykort samt et leksikon. Bogen vægter den arkaiske og den klassiske periode, men også den minoisk-mykenske og den geometriske periode er grundigt belyst. Den hellenistiske periode får den betydelige vægt, som den kunst- og kulturhistorisk fortjener. Græsk Kunst henvender sig til undervisning i oldtidskundskab i gymnasiet og på HF, men kan også anvendes i andre fag så som historie, dansk og billedkunst, samt evt. indgå i tværfaglige forløb. Bogen kan desuden anvendes af almindeligt interesserede læsere på grund af bogens udstyr og opbygning. Bogen er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

græsk kunst, blev udviklet i oldtidens Grækenland, hvor der især fra 700-tallet f.Kr. til 1.årh. f.Kr. blev skabt bygninger og skulpturer, der har haft.

1. Indledning Den seneste måneds tid har jeg læst to bøger om græsk kunst: Archaic and Classical Greek Art af Robin Osborne og Greek Art af John Boardman. De var. 13-5-2013 · Græsk kunst Der findes 3/4 hovedperioder i græsk kunst: Geometrisk tid: 900 – 700 f.kr. En periode, der har sit navn fra de vaser, der blev produceret i. Tidslinje Minoisk civilisation: 3000– 1400 f.Kr. Mykensk civilisation: 1600 – 1100 f.Kr. De mørke århundreder: 1100 – 800 f.kr. De mørke århundreder I oldtidens Grækenland med udgangspunkt i Dippylonstilens geometriske bondekunst, præget af importerede håndværkere fra Kreta og. Græsk kunst Plakater på AllPosters.dk. Vælg mellem over 500.000 Plakater & Posters. Indramning til fornuftige priser, hurtig levering, 100 % tilfredshedsgaranti. Læs om Græsk kunst. Bogens ISBN er 9788761615138, køb den her Hjælp til formater Lydbogsformater MP3. MP3 er et standard lydformat uden tekst, der kan downloades og afspilles på en MP3-afspiller, computer, smartphone og tablet. Romerne var vilde med at udsmykke deres huse og offentlige rum med kunst, også med skulptur, både relieffer og fritstående. som vi kender dem fra græsk kunst.

Græsk kunst

Leave a Reply