Humanisme og kristendom

Sprog: Dansk
Sideantal: 325
Udgivet: 20-05-2003
ISBN10: 8774684094
ISBN-13: 9788774684091
Forlag: Poul Kristensen Grafisk Virksomhed

Fotografisk genoptryk.

Ved hjælp af fire delvist fiktive venner drøftes fire livsanskuelser: en radikal humanisme, en religiøs humanisme, en liberal kristendom og en ortodoks kristendom.

‘Gud i centrum’ af Martin Bergsøe er en lammende kulturkritik. Men slår en kritik af humanismen ikke let over i fundamentalisme, og hvad betyder det for.

Den kristne humanisme rummer en dimension, der bringer den ud over den ateistiske humanisme, og får dermed en dybere, mere ægte og langt rigere.

KOMMENTAR: Den kloge magister Eversbusch har problemer med at forene den kristne tro med sin fornuft, og det har han, fordi kristendommen er en. Spørgsmålet om menneskets rolle i verden, er noget af det, der tydeligst adskiller kristendom og humanisme. – Foto: Arkiv 30. august 2008, kl. 12:29 Kva er forskjellen mellom humanisme og kristendom? Korleis oppstod.? Kva er ein religion og kva er eit livssyn? Jorda – Big bang Ut i fra dette kan vi lage en dikotomi av to ytterpunkter: profan humanisme og kristendom. Man tar ofte i bruk andre ord som sekulær eller ikke-religiøs. Humanisterne lader det uafhængige menneske træde i Guds sted. Og lader det egenhændigt tiltage sig magt i næstekærlighedens navn, så det kan dømme. Hvis vi i stedet identificerer kristendom og humanisme i kraft af den særstilling af mennesket, som Sløk finder hos Kierkegaard,. Emnet gir en innføring i jødedommens, kristendommens og humanismens historiske røtter med vekt på den historiske opprinnelse og nåtiden. Emnet gir en.

Humanisme og kristendom

Leave a Reply