Krydderurter

Sprog: Dansk
Sideantal: 364
Udgivet: 14-03-2017
ISBN10: 8793159285
ISBN-13: 9788793159280
Forlag: Koustrup & Co.

STØRST, BEDST og SMUKKEST

En fornem dansk urtebog, der fokuserer på urternes gode smag

Lene Tvedegaards enestående KRYDDERURTER – Bogen for urteelskere er en mastodont på 368 sider, rigt illustreret med over 700 fotos af mere end 300 arter og sorter. Her er nøje beskrivelser af alle krydderurter, som i dag fås på det danske marked – også de helt nye. Der gives gode råd om dyrkningen og hvad urterne smager og dufter af, og fortælles om hvilke stoffer, urterne indeholder, samt om hvilke dokumenterede virkninger de har.

For mad- og haveentusiaster er der både en nøje sortsgennemgang samt fyldige afsnit om aromaer, krydderurternes brug samt gode madopskrifter fra kokkene Thomas Herman, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.

Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard, har skrevet bogen med hjælp fra bl.a. urte- og madhistorikeren Gunvor Juul.

KRYDDERURTER er det vægtigste værk af sin art på det danske marked og henvender sig til både professionelle gartnere og kokke, men også til de mange meget seriøse og interesserede danske havefolk og gastronomer.

2. udgave er revideret.

Lene Tvedegaard har også skrevet DEN NYE RØDE OM TOMATER og DEN LILLE STÆRKE OM CHILI samt SMAGEN AF CHILI og SMAGEN AF TOMAT.

Ambra, (Abrod) Artemisia abrotanum 1 m.

høj og 60 cm. bred busk, der i Danmark som oftest er løvfældende. Bladene bløde og nærmest trådformede. Dette krydderurte leksikon er om urter, hvor de kommer fra, hvad de bruges til, og om de kan bruges som lægeurt. Det er ikke et leksikon på madopskrifter, men. Rene krydderier og krydderiblandinger fra store dele af verden forhandles på vores side. Vi kan garantere for kvaliteten hver gang. Vi har stand på mange markeder i. Hvis ikke krydderurter allerede er en del af din hverdag, så lad dem blive det! De kan nydes året rundt. Nogle dyrker et par stykker af dem eller har måske. Christen Olsen, 4. generation krydderuertegartner. Miljørigtig produktion i lerpotter. 100% bologisk. Vi leverer rene fødevarer og har en høj fødevareetik. Inden den første frost er det en god ide at få et overblik over hvilke krydderurter, der er hårdføre, og hvilke, der skal beskyttes mod frosten. Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig. Det er lidt trist at | Kartoffelsalat med krydderurter Den dejlige ”grønne” kartoffelsalat i mild dressing passer fint til både lyst og mørkt kød og fisk.

Oliven kan udelades, hvis. YDING GRØNT Skovhøjvej 8 Yding 8752 Østbirk. Tel: +45 7578 2365 Mail: [email protected] SE Nummer 26506433

Krydderurter

Leave a Reply