Kultur og forståelse

Sprog: Dansk
Sideantal: 205
Udgivet: 26-06-2006
ISBN10: 8741202317
ISBN-13: 9788741202310
Forlag: Hans Reitzels

Kultur er et centralt begreb – ikke mindst i den offentlige debat, hvor forskellige kulturer ofte synes at støde sammen: Kulturen blandt de ansatte på plejehjemmet forarger de pårørende. Ungdomskulturen bekymrer forældre og lærere. De fremmede kulturer siges at true vores danske identitet. Kultur findes på alle samfundsniveauer, og vi indgår alle i mange forskellige kulturelle fællesskaber.   Men hvad er kultur i det hele taget? Er det noget, man besidder eller ejer? Er kultur det, man gør eller det, man tænker? Eller er kultur noget, man taler om eller fremanalyserer, altså en afspejling af italesættelsen af kultur? Kulturvidenskaben giver en række redskaber til at besvare sådanne spørgsmål, og sætter dermed både vores egen og de andres kultur i et klarere lys.   Kultur og forståelse er en grundbog i kulturvidenskab. Bogens første store kapitel giver en bred introduktion til, hvad kulturvidenskab overhovedet er. Derefter gennemgås den antropologiske analysemetode i et fyldigt kapitel om feltarbejde og fortolkning. Som afslutning gives fire konkrete ekstempler på analyse af henholdsvis backpackerkulturen, gæsters opførsel, politiets verdensforståelse og de blindes måde at se verden på. Bogen er desuden udstyret med både et person- og emneleksikon, der gør det lettere for læseren at orientere sig og få overblik over kulturvidenskaben.   Kultur og forståelse er en grundbog til de pædagogiske uddannelser, sygeplejeuddannelsen og de sociale højskoler. Den vil desuden kunne bruges på andre uddannelser, hvor mødet mellem mennesker er i centrum.   Benedicta Pécseli er lektor på Gladsaxeseminariet og forfatter til og redaktør af flere lærebøger inden for det pædagogiske felt. Bidragyderne til antologien er Lisanne Wilken, Lars Kjærholm, Christina Anderskov, Louise Hausgaard, Lars Holmberg og Pia Lundberg.

We would like to show you a description here but the site won’t allow us. «Oppdag en ny kultur, et nytt språk, du vil få venner fra hele verden, venner for livet. Et år der du vil vokse og bli kjent med deg selv som en person, vil. Hjem. Min tenkning er forankret i utviklingspsykologisk teori og tilknytningsteori. Fokus er på person; ‘du er god’; på kjærlighet, og på ”time-in”, dvs. ‘kom.

Begreber og afgrænsninger Dansk. Begrebet dansk har noget at gøre med Danmark, der historisk og folkeretlig er et begreb, der rummer tre forskellige betydninger. 19/08/2009 · Konflikttrappens syv trin. Produceret af Feldballe Film & TV med støtte fra Undervisningsministeriet i samarbejde med Center for Konfliktloesning. Mere.

Utvikling av effektive organisasjoner, ledere og medarbeidere – som løser konflikter. Ribert Kultur og Kommunikasjon tilbyr tjenester og ekspertise innen. Den danske historiker Morten Møller har skrevet en grundig og afvejet bog, der ønsker at gøre op med den idealistiske mytedannelse omkring de cirka 500 danskere. De senere årene har kunnskap fra traumepsykologi og utviklingspsykologi blitt integrert. Det har gitt oss nye begreper for å forstå de sammensatte vanskene man ser. Brug for et inspirationsoplæg? Vi er altid klar til at dele ud af vores ekspertviden om frivillighed, samskabelse, civilsamfund og organisationsudvikling.

Der tales ikke meget om det, men mange danskere lever i et usundt forhold med en narcissist. Susanne Møberg tager ordet og sætter ord på en narcissists.

Kultur og forståelse

Leave a Reply