Liv og lidenskab

Sprog: Dansk
Udgivet: 21-04-2016
ISBN10: 8774672886
ISBN-13: 9788774672883

En perlerække af tekster fra Johannes Sløks egen skarpe pen introducerer hans tænkning og viser hans store spændvidde og mange udtryksformer. Udvalgt og med indledende essay af Kjeld Holm.Johannes Sløk var en af de største danske tænkere i det 20. århundrede. Hans værk var filosofisk, teologisk og polemisk. Hans tænkning nærede sig ved hans personlige liv og vice versa. Sløk kredsede bestandigt om særligt ét grundvilkår: mennesket som sprogligt væsen i en verden, der konstant bryder sammen.Sløk bragte teologien i spil med den europæiske filosofi, humanisme og litteratur og forholdt sig ganske kritisk til den danske magelige og borgerlige kristendomsdyrkelse. Bogen præsenterer i kortform kerneemner som eksistensfilosofi, Kierkegaard og Luther, modernitet, studenteroprøret, dannelse og uddannelse. Gennem bogen løber en strøm af passion – den lidenskab og lidelse, livet udspringer af. LIV OG LIDENSKAB udgives i anledning af 100-året for Johannes Sløk. Bogen er velegnet som en introduktion til hans mangefacetterede og omfangsrige forfatterskab. Enkelte af teksterne har ikke tidligere været trykt. Bogen udgives med et fyldigt indledningsessay af Kjeld Holm, hans elev og nære ven gennem mere end 30 år. JOHANNES SLØK (1916-2001) hører til blandt de fire store såkaldte Aarhusteologer. Han var professor i teologi ved Aarhus Universitet og grundlagde her i 1967 Institut for Idéhistorie.Fil størrelse: 3403 KB

Institut for Liv, Læring & Lidenskab, Frederiksberg, Frederiksberg,. At jeg dansede i firkanter, og jeg ville have flow, og dejlige mønstre at danse i,. Indhold Indledning 10. Kierkegaard Hans hovedanliggende / Nærvær og fodfæste – under alle forhold 13 Hans liv og tanker / Kampen ud af fire traumatiseringer Institut for Liv, Læring & Lidenskab,. På Institut for Liv, Læring & Lidenskab undervises i og eksperimenteres med personlige udviklingsprocesser gennem musisk. I bogen præsenteres fire store eksistenstænkere i en spændende og lettilgængelig form. Bliv klogere på deres liv og tanker og læs, hvad deres hovedærinde. I bogen kan du blive klogere på dem, deres liv, deres tanker og deres arbejde.. “Lidenskab for liv” er en velskrevet introduktion til fire eksistenstænkere. En perlerække af tekster fra Johannes Sløks egen skarpe pen introducerer hans tænkning og viser hans store spændvidde og mange udtryksformer. Udvalgt og med. Køb ‘Liv og lidenskab’ bog nu. Johannes Sløks værk var filosofisk, teologisk og polemisk. Han udgav mere end 60 bøger og en umådelig m. Johannes Sløks værk var filosofisk, teologisk og polemisk. Han udgav mere end 60 bøger og en umådelig mængde artikler og afhandlinger. Liv og lidenskab er en. Læs om Liv og lidenskab – Efterladte og genfundne tekster udvalgt af Kjeld Holm. Udgivet af Kristeligt dagblads forlag.

E-bogens ISBN er 9788774672883, køb den her En perlerække af tekster fra Johannes Sløks egen skarpe pen introducerer hans tænkning og viser hans store spændvidde og mange udtryksformer. Udvalgt og med.

Liv og lidenskab

Leave a Reply