Ondskab - et politisk begreb

Sprog: Dansk
Sideantal: 216
Udgivet: 05-09-2008
ISBN10: 8779343163
ISBN-13: 9788779343160
Forlag: Aarhus Universitetsforlag

Begrebet om ondskab holdes i live af det ondes mangfoldige tilsynekomster i verden, fra ekstremer som vold, folkemord og terror til mere trivielle tilbøjeligheder som ligegyldighed og hensynsløshed. Antologiens argument er, at ondskabsbegrebet i det moderne samfund i høj grad er et politisk begreb. Gennem otte kapitler belyses i dette perspektiv ondskabens konkrete tilsynekomster ved at forholde sig til fire centrale spørgsmål: Hvordan kan vi forholde os til konkret ondskab, når aktiv handling ikke er mulig, fx i forbindelse med Holocaust og terrorisme? Hvordan kan og bør vi (re)agere moralsk og politisk, når vi konfronteres med ondskaben, fx overtrædelser af menneskerettighederne? Hvordan anvendes ondskabsbegrebet inden for politiske diskurser til at skabe en radikal opfattelse af den Anden, fx i form af politiske modstandere eller kriminelle? Og hvordan kan det onde filosofisk-teoretisk begrebsliggøres i et moderne, sekulariseret samfund, hvor ondskabsbegrebet i stigende grad anvendes til at beskrive det ubeskrivelige?

Hvad skal der til for at kalde en statsleder for ‘ond’? At Hitler var det i form af det direkte ansvar for holocaust, kan der nok argumenteres for. Men hvad med Mao. Søg i biblioteksdatabasen og på hjemmesiden. Ebog; Ondskab – et politisk begreb Vi kan derimod gøre noget ved politisk ondskab – et relativt nyt begreb, som blev formuleret efter det 20. århundredes uhyrlige massedrab på civile.

Læs om Ondskab et politisk begreb i kategorien Oprettet fra inventtable med ISBN nr.

9788771246636 fra forlaget Aarhus Universitetsforlag. Folkemord. Overfald. Titel: Ondskab – et politisk begreb, Pris: 246,00 kr., Kategori: Bøger, Format: Hæftet Det viser en række forskere i den nye bog ‘Ondskab – et politisk begreb’, redigeret af samfundsforskerne Sara Normann Thordsen og Helle Dam Sørensen. Læs om Ondskab et politisk begreb i kategorien Lydbøger med ISBN nr. 9788779347618 fra forlaget Aarhus Universitetsforlag. Folkemord. … Begrebet om ondskab holdes i live af det ondes mangfoldige tilsynekomster i verden, fra ekstremer som vold, folkemord og terror til mere trivielle tilbøjeligheder. ondskab et politisk begreb ondskab et politisk begreb Redigeret af Helle Dam Sørensen og Sara Normann Thordsen Ondskab – et politisk begreb … I en ny bog ‘Ondskaben et politisk begreb’ er det i særlig grad den stigende tendens til at tale om ondskab i politiske sammenhænge,.

Ondskab – et politisk begreb

Leave a Reply