På Grønlands østkyst

Sprog: Dansk
Sideantal: 187
Udgivet: 12-06-2015
ISBN10: 8793142579
ISBN-13: 9788793142572
Forlag: Forlaget Radar

Bogen omhandler samfundsstyring, politik, militær, historie,myter. Nogle grønlænderes tanker om, at danskeresidst i 1800-tallet dræbte mange af de oprindelige østgrønlandskeeskimoer. Andre specielle hændelser, jagt, hunde,slædekørsel, is og sne, natur, sæler, vind og vejr, mennesker,isbjørne, moskusokser, og desuden en hel del mere afbetydning i de arktiske egne og andre steder.Flemming Sølberg boede i perioden 1962-75 sammenlagtotte år i Grønland. I omkring et år havde han fast arbejde,og i de øvrige syv år levede han af jagt, fangst, hundeslædekørselog forfattervirksomhed. I 1976-79 studerede haneskimologi og antropologi på Københavns Universitet. Ogi 1980 udkom hans bog Jagten i Scoresbysund, der omtalessom noget af det fineste om Grønland.

Byerne på Grønlands østkyst. Indtil for kun ca. 100 år siden, var Østgrønland isoleret fra resten af verden. Der er kun to byer på Grønlands østkyst. Byen er en af Grønlands smukkest beliggende, hvilket har bidraget til at gøre den til et af Grønlands mest søgte turistmål. Hvert år kommer.

Den største by på Grønlands østkyst har 2 navne. Ammassalik betyder ”stedet med ammassatter” (en lille loddefisk), og Tasiilaq,. Mød den lokale befolkning ombord på Sarfaq Ittuk, den eneste kyst færge i Grønland og oplev på turen Grønlands kystlinje skifte fra grønne bakker. Denne dag bruges på yderligere udforskning langs Grønlands isolerede østkyst. På disse ture lægger skibet til i Akureyri på Islands nordkyst,. På Grønlands østkyst ligger byen Ittoqqortoormiit. Det er den by, som vi på dansk kalder Scoresbysund. De lodrette fjeldvægge i byens omfattende fjordsystemer markerer en glidende overgang til den mere rå natur på Grønlands østkyst. Planlæg din rejse. 2016 bød på varmerekorder langs det meste af Grønlands østkyst. Området på Grønlands østkyst fra Station Nord og sydover til Tasiilaq var. Danmarkshavn – billeder fra 1978-84 Danmarkshavn vejrstation ligger på Grønlands østkyst på knap 77 grader nord.

I Danmark havn, hvor Danmark.

På Grønlands østkyst

Leave a Reply