Sankt Georg og dragen

Sprog: Dansk
Sideantal: 151
Udgivet: 23-04-2010
ISBN10: 8791191866
ISBN-13: 9788791191862
Forlag: Forlaget Alfa

Frydefuld grusomhed, uudtalt erotik, heltemod og offervilje – alle elementerne er at finde i legenden om Sankt Georg (også kendt som Sankt Jørgen) og dragen. Bogen Sankt Georg og dragen indledes med den originale legende om Sankt Georg og dernæst inviterer Erling Agergaard læseren med på en kulturhistorisk rejse ad dragemytens vidtforgrenede veje.

Enkel fortælling om Emma og Emil der klæder sig ud som riddere. Tags. for begynderlæsere Sankt Georg, eller (på dansk) Sankt Jørgen, en meget populær helgen, især fordi han – som det også gælder fx ærkeenglen Mikael og Sigurd Fafnersbane. Sankt Georg, Sankt Jørgen eller Sankt Jøran, var en kristen martyr i Palestina under keiser Diokletians forfølgelse.. Skulpturen «Sankt Georg og dragen. Sankt Georg er en av de aller mest kjente helgener. I Norge og Danmark heter han Sankt Jørgen, i Sverige Sankt Göran og i Spania San Jorge. Historien om Sankt Georg. File:Olaf Rude, 1918, Sankt Georg og dragen (Saint George and the dragon), oil on canvas, 99.7 x 79.

9 cm, ARoS Aarhus Kunstmuseum.jpg http://www.worldcat.org/oclc/54788107> # Sankt Georg og dragen a schema:Book, schema:CreativeWork; bgn:translationOfWork http://www.worldcat.org/title/-/oclc/54788107#CreativeWork/unidentifiedOriginalWork> ; # Saint George and … I Storkyrkan i Stockholm findes en berømt træskulptur af Sankt Jørgen, dragen og. (Sankt Georg) mod spedalskhed, og uden for mange danske byer fandtes en Sankt. Her er så et forløb om Sankt Georg og Dragen. Vi bruger historien i kristendomskundskab i forbindelse med et emne om, hvad der er godt og ondt. Vi hørte legenden som genfortælling. Vi dramatiserede historien og så en film. Historien om Sankt Georg begynder for mange hundrede år siden. Georg var søn af en officer i den romerske hær,. Georg løftede sin lanse og red mod dragen. Kongen og folket gikk med på det, Georg drepte dragen og fire oksekjerrer måtte til for å frakte bort kadaveret.

15.

000 mennesker ble døpt.

Sankt Georg og dragen

Leave a Reply