Ved vejen

Sprog: Dansk
Udgivet: 07-04-2014
ISBN-13: 9788740446883

Novellen Ved Vejen er efterhånden kanoniseret som Bangs hovedværk, og også i denne sammenhæng er den det værk, det anbefales at starte med som indgangsvinkel til forfatterskabet.

Stille Eksistenser (1886) er titlen på den novellesamling, som hovednovellen Ved Vejen indgår i. På grund af sit omfang har Ved Vejen efterhånden fået status som roman. De stille eksistenser er stærke, men socialt stækkede kvinder, og Katinka Bai, stationsforstanderfruen i Ved Vejen, er netop en sådan eksistens. Bang blev inspireret til romanen, da han så et kvindeansigt gennem vinduet fra en togkupe.

Åbningsbilledet i Ved Vejen er in medias res, hvilket er latin og betyder at teksten starter i midten af begivenhederne. Billedet er broget, fuldt af personer og foregår omkring lillebyens centrale kontaktflade til den store verden: stationen. Der sker en åbning af et stemningsbillede, som er blevet berømt for den impressionistiske fremstillingsform med glidende scenisk panorering og brudte replikker, der lader læseren blive præsenteret for personernes karakterer. Der er bemærkelsesværdigt ingen decideret handling i åbningsbilledet, men mange stemninger, og stilen er at registrere begivenhederne nøgternt uden at fortolke, hvilket er kendetegnende for den naturalistiske stil. At registrere objektivt som naturvidenskabens videnskabelige arbejdsmetode.

Ved Vejen betragtes desuden som Bangs mest gennemførte impressionistiske værk. At det er impressionistisk, vil sige, at forfatteren beskriver små udsnit af en større helhed, hvilket omtales nærmere nedenfor. Handlingen er enkel, der er ingen stor dramatik eller indviklede intriger. Bang skildrer et umuligt kærlighedsforhold og udvælger desuden en række dagligdags handlinger og skildrer dem fintfølende og indlevet. Og også med en humor, der både kan være ironisk og sarkastisk.

(Litteratursiden)

Autoreservedele Kvalitet, leveringssikkerhed og priser. Vi vælger leverandører ud fra kvalitet og leveringssikkerhed. Det er vigtigt at vores leverandører. Den lille roman ”Ved Vejen” portrætterer sin hovedperson og hendes miljø med et forvirrende kalejdoskop af replikker og handlinger, der munder ud i en. Vejen Kommune er en kommune i Region Syddanmark efter Kommunalreformen i 2007. Den indeholder både områder fra Sydjylland (nord for den gamle grænse) og. F odboldgolf bane i fantastisk natur. Spil fodboldgolf på Vejen Fodboldgolfs spændende bane. Vi ligger i trekantsområdet nær ved motorvejen ved Vejen. Da vi skal have sammenlagt vores database med Bovia, vil kontoret være lukket på følgende dage: Mandag den 27. november. Onsdag den 6. december – fredag den 8. Vejen Musikskoles elever kan opfylde undervisningspligten i folkeskolen ved at deltage i musikundervisningen på musikskolen jf. paragraf 33 stk. 9 i Folkeskoleloven. Brug af cookies Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere WebGT: Webbaserede grave- og rådighedstilladelser. WebGT er pr. 1. december 2014 erstattet af Råden Over Vejareal Nyt fra klubben: Mini chokolade stævne i uge 44. Så er vi i gang med dette efterårs minichokolade stævne for undervisnings holdene.

Det vil sige:

Ved vejen

Leave a Reply