Verden i børnehøjde

Sprog: Dansk
Sideantal: 119
Udgivet: 10-03-2011
ISBN10: 8778879345
ISBN-13: 9788778879349
Forlag: Frydenlund

Billedkunstner og lærer Bodil Havskov Jensen har i en menneskealder beskæftiget sig med det lille barns symboldannelse ud fra dets tegninger og billeder. Nu efterlyser hun en ny æstetik og åbenhed i opdragelsen og oplæringen.

Hendes pointe er, at vi skal være åbne over for småbørnenes udtryksformer og ikke begrænse deres indtryk af verden via vores egne fordomme om verden og vores skrappe regler om tegn og sprog.

Bodil Havskov Jensen sætter sin viden og tolkninger sammen i denne bog. Med udgangspunkt i kybernetikken sætter hun dermed pædagogikken i et helt nyt perspektiv, hvor man via et helhedssyn på undervisning og læring er opmærksom på alle barnets udviklingsniveauer.

Bogen fokuserer på forholdet mellem barnets tænkning i billeder og indlæring af skriftsprogets tegn og regler. Bodil Havskov Jensen belyser teorien med analyse af konkrete børnetegninger og inddrager også teorier, der betragter integrationen mellem natur og kultur.

Børn i førskolealderen og i grundskolen er i centrum, fordi det er i denne periode, at de medfødte skabende potentialer integreres med det analytiske. Bogen beskæftiger sig bl.a. med:

• menneskets natur og medfødte dispositioner

• småbørns begyndende symboldannelse

• kybernetikkens revolutionerende opdagelser

• forskning i spædbarnets udvikling, bl.a. Gregory Bateson og Daniel Stern.

Bodil Havskov Jensen har mange års erfaring som billedkunstner og lærer i grundskolen. Hun er lic.pæd. fra 1983 på en afhandling om børns billeder.

Verden i børnehøjde ‘Verden i børnehøjde’ er SOS Børnebyerne og Globale Skolepartnerskabers projekt til indskolingen, som 10 danske skoler og skoler i Rwanda. Verden i Børnehøjde – Tanzania by SOS Børnebyerne. 1:24. Play next; Play now; Verden i Børnehøjde – Laos by SOS Børnebyerne. 1:21. Play next; Deltag i et projekt, hvor elever i indskolingen får kontakt til jævnaldrende elever på skoler i Tanzania, Rwanda eller Laos og udveksler breve, tegninger, sange og. Title: Verden i børnehøjde uddrag, Author: Frydenlund, Name: Verden i børnehøjde uddrag, Length: 9 pages, Page: 1, Published: 2013-04-18. Køb ‘Verden i børnehøjde’ bog nu. Billedkunstner og lærer Bodil Havskov Jensen har i en menneskealder beskæftiget sig med det lille barns.

Så er det tid til at få gang i julebagningen.j Så snart der er bagt brunkager, og hele huset dufter, er der ingen vej tilbage: det er jul! Title: Verden i børnehøjde af Bodil Havskov Jensen, Author: Bogrobotten, Name: Verden i børnehøjde af Bodil Havskov Jensen, Length: 21 pages, Page: 1,. SÆT VERDEN I BØRNEHØJDE www.sosbornebyerne.dk www.globaleskolepartnerskaber.dk Et samarbejde mellem: Bakkeskolen, Kolding, Erritsø Fællesskole, Fredericia, Katalog med undervisningsforslag. I forbindelse med SOS Børnebyerne og Globale Skolepartnerskabers projekt Verden i børnehøjde udarbejdede MUNDU … Forfatter: Bodil Havskov Jensen, Titel: Verden i børnehøjde, Pris: 187,00 kr., Kategori: Bøger, Format: Paperback

Verden i børnehøjde

Leave a Reply